Krotitelé Ducha: Zdeněk Turek

čtvrtek 19. září 2024
od 18:00 do 20:00
Hlavní budova
U Kasáren 813, 266 01 Beroun

O své pestré životní zkušenosti s neustálou vizí naděje bude v rámci cyklu Krotitelé Ducha vyprávět Zdeněk Turek – výpomocný kazatel Českobratrské církve evangelické, člen komise ČCE Pro rozhovor o soužití s LGBTQ+ lidmi v církvi, člen výboru společenství LGBTQ+ věřících LOGOS ČR, člen vězeňské duchovenské péče (dobrovolný duchovní ve věznici Oráčov) a v neposlední řadě také divadelník a civilním zaměstnáním výpravčí.

Jinakost jako impuls pro cestu víry v toho, který nás ve všem přesahuje; hledání sebe sama, vyrovnávání se se svou identitou, hledání svého místa ve světě i smyslu života. Hledání přijetí a konfrontace s nepřijetím. Hledání Boha a vztahu s ním. Nacházení i ztrácení. Naděje i pochybnosti. Nepřekonané mindráky, úspěšné i neúspěšné úniky. Život singl i život v páru. Divadlo jako terapie. Upřímná služba Bohu i lidem z oddaností i z vděčnosti, ale i občasná vyhoření. Pády i vzlety. 

Krotitelé Ducha jsou nepravidelným cyklem přednášek inspirovaných klasickou komedií z 80. let. Podobně jako se čtveřice bláznivých vědců snaží zkrotit nadpřirozené bytosti, chceme i my zprostředkovat setkání s těmi, kteří „krotí Ducha“ – tedy s těmi, kteří svými slovy uchopují tajemství života a srozumitelně je komunikují dnešnímu člověku. Přijměte pozvání vydat se na hlubinu a z pohledu křesťanské spirituality nově pojmenovat a zkrotit to, co se jinak pohybuje mezi nebem a zemí.

Moderuje evangelický farář Leonardo Teca.

Vstup volný. Rezervace na e-mailu: dospele2@knihovnaberoun